Umetnost vonja, 1889 - 2012

Post Image

Mestni muzej umetnosti in oblikovanja v New York-u je nedavno gostil razstavo z naslovom "Umetnost Vonja, 1889 - 2012". Razstava je izpostavljala dvanajst revolucionarnih parfumov in petnajst umetnikov. To je bila prva večja razstava, ki se je osredotočila na vonj kot umetniški medij.

Vsaka dišava je bila izbrana z namenom poudarjanja velikih napredkov v industriji parfumov, kot so uvajanje sintetičnih sestavin, katere smo prvič videli pozno leta 1800. Do takrat so bile uporabljene le naravne sestavine. Možnost uporabe sintetičnih sestavin je odprla nova vrata v parfumerji. Ikonični vonji, kot je Chanel N °5 iz leta 1921 in novejši dišave kot je Untitled , so bile predstavljene v tem neverjetnem eksponatu.

V zgornjem videu, parfumar Jean-Marc Chaillan, ustvarjalec vonjev kot je Euphoria Men Calvin Klein za moške , govori o iskanju navdiha in njegovo ljubezen do dela z dišavami. On primerja parfum z glasbo v smislu, da se ju ne moremo dotakniti ali ju videli, saj le lebdijo v zraku. Oba imata velik vpliv na naše življenje. Razstava se je končala marca 2013, za tiste, ki ste jo zamudili, vas vabimo, da si ogledate zgornji video. Na spodnji povezavi boste našli štiri dodatne posnetke drugih pomembnih akterjev v industriji parfumov.

"Ni nobenih neprijetnih vonjav, in ne prijetnih. Vse so zanimive." - Jean-Marc Chaillan

Za več video informacij, obiščite internetno stran muzeja, Museum of Arts and Science.

Komentarji

Zahvaljujemo se vam za vaš komentar, nezaželjeno pošto ali žaljive pripombe ne bomo prenašali.

Ni komentarjev.

Objavite komentar